La oss kjøre rett fra fødestuen og til styremøtet

Exhausted Working Mother with Baby
Licensed from: Creatista / yayimages.com

Det er jo mye som skjer rundt den 8. mars. Noen damer flagrer rundt og roper om intimkirurgi og "heteronormativitet", mens andre kvinner skriver at det er hijab-feminisme vi trenger nå.

På et advokatkontor i Oslo sitter noen i dress og mener det er krise at advokatfirmaene mister flinke jenter når disse fyller 30. Det er altså kvinnedag igjen, og både dagen og damene spriker i alle retninger.

En sak det jevnlig er fokus på er hvorfor kvinner i mindre grad enn menn tar de såkalte toppjobbene. Det hevdes at vi vet for lite om dette, og at forskningen ikke er entydig på hvorfor det er sånn. Med støtteordninger og kvoter for styrer, fedre og barnehager har man vansker med å forstå at kvinner ikke bare kliner til. Her er det da bare å prestere selv etter at vi har fylt 30 skulle man tro!

Men altså; la oss ha noen ting helt klart for oss:

Kvinner føder barn. Dette er et biologisk faktum, og etter at barna har kommet ut er kvinner faktisk ganske opptatt av det som er produsert. Det er derfor mange menn  føler seg mindre ivaretatt rett etter at barna er født, og det er derfor noen kvinner endrer syn på hva som er viktigst av karriere og avkom når de skal prioritere tiden sin i småbarnsfasen.

Noen vil si det er helt naturlig. Noen vil si det er fint at naturen fører til at vi mest av alt vil passe på det vi nettopp har presset ut. Noen vil si at vi ikke trenger forskning for å finne ut av disse tingene, og at det burde være tilstrekkelig at noen sier det. Så nå sies det:

Vi føder barn. Vi blir litt slitne av det. Vi sover lite, vi ammer, vi durer rundt og er mammaer. Barna får barnesykdommer, de må kanskje fjerne mandler eller slår ut tenner - og før mandlene og tennene er borte er vi kanskje gravide igjen. Og når du er morgenkvalm mens det står en to- og en femåring og drar deg i benet så tenker du kanskje at det å legge inn 12 timer på jobb per dag er akkurat det som skal til for å sikre innleggelse på akutten.

Ovennevnte trengs det ikke så mye forskning på. Faktisk. Det er fint om det er en flink pappa med på laget, men kvinner er kvinner likevel - selv om vi ikke skal snakke om det. Av naturlige årsaker har særlig høytutdannede kvinner en tendens til å bli morgenkvalme og få voksende mager når de er rundt 30 - og det er faktisk umulig å føde barn uten å ha litt fravær fra jobb. Selvsagt kunne vi stukket innom fødestuen og tatt med den nyfødte rett på morgenmøtet etterpå, men det ville jo blitt litt styrete. Hvem er det som ikke kan legge sammen to og to her?

Vi skjønner at pappaene også er slitne, og ser at de jobber mer enn oss likevel. Men kanskje har noen tenkt at det får være grenser for utarming av familiens ressurser hvis alle skal ha det bra.

 «Flinke jenter må ikke forsvinne!»

Men kjære vene - det gjør de da heller ikke - og hele den semantikken er så rar - for det er jo ikke som om kvinner blir borte dersom de ikke tar på seg dress og tar seg en toppjobb. Kvinner forflytter seg i perioder til steder der de ikke utarmes fullstendig både hjemme og i yrkeslivet samtidig, og på dette stedet lever de og er ikke er borte i det hele tatt. Det er bare samfunnet som ikke ser og anerkjenner dem.

Det er lite fokus på kvinners frie valg, på kvinners egne ønsker, og på hva som er best for familien og for barna. Selvsagt kan fedre også nedprioritere karrieren, mange gjør jo det - og det er åpenbart positivt med kvinnedeltagelse i næringslivet. Det er supert med tilrettelegging og bidrag fra pappaer, sjefer og firmaer. Ideelt sett skulle alle de superflinke jentene fått i pose, sekk og litt til. Men døgnet har bare 24 timer, og regnestykket over alt vi skal rekke går rett og slett ikke alltid opp.

Poenget er at balansen mellom det å være mor (eller far) og det å ha en jobb sjelden diskuteres på bunnlinjen - for bunnlinjen handler om at barn trenger foreldrene sine mer enn foreldrene trenger en karriere. Dette betyr ikke at man trenger å velge bort yrkesaktivitet; men det betyr at det for enkelte er riktig å velge en jobb som gir tid og overskudd til de personene man faktisk har satt til verden. At noen får til absolutt alt er fint - men vi kan ikke forvente at alle skal eller vil klare det.

Så derfor hadde det vært fint med en parole hvor det stod: "Give women a break, please". Kanskje samfunnet bør endre sine verdimessige prioriteringer overfor småbarnsforeldre heller enn ensidig å si at vi mister kvinner i næringslivet. Hvem er det som har skapt denne malstrømmen av prestasjonspress der man nærmest ansees mislykket hvis man har valgt en deltidsjobb eller oversiktlig arbeidstid fremfor karrieren? Og hvem i all verden er det som tror at disse kvinnene ikke bidrar på bunnlinjen for AS Norge ved sin deltakelse i andre yrker enn topplederstillinger?

Hvis kvinner virkelig vil så får mange av dem det til. Spørsmålet er hvor stort trykket blir, hva det går på bekostning av, og hvordan vi backer hverandre. Vi må sikre rammene for frie valg - og deretter må kvinner få velge selv. Vi må begynne å anerkjenne de valgene som også handler om de helt nære tingene.

«Skru av mobilen når du går inn i barnehagen. Du går faktisk til dagens viktigste møte.»

 

mom and daughter
Licensed from: adam121 / yayimages.com


 

 

2 kommentarer

Pippi Rødstrømpe

08.03.2017 kl.12:48

JA! Kravene må senkes for å få kvinner inn i topplederstillingene i næringslivet. I tillegg må kvinner kvoteres inn i disse stillingene. Det kan da ikke være så vanskelig å få til, det er bare opp til politikerne å vedta det. Kan vi håpe at SV og MDG kan få jobben gjort, kanskje kan de få med seg Rødt også? Da skal patriarkatet få og glasstaket knuses, det blir 70-tallets hevn!

Martin

08.03.2017 kl.15:54

Pippi: Tror du har misforstått teksten over. Forfatterens poeng var ikke at vi må senke kravene for å få flere kvinner inn i topplederstillingene. Poenget var at vi må slutte å se på samfunnet eller den enkelte kvinne som mislykket hvis ikke et tilstrekkelig antall kvinner blir toppledere. Det må være greit å prioritere annerledes.

Skriv en ny kommentar

hits